#

Heerlen

Welkom in Heerlen, deze bijzondere stad met haar rijke mijnverleden, is ‘booming’ op velerlei gebied. Heerlen, centrumstad van Parkstad, profileert zich op het gebied van kunst, cultuur, horeca én winkelaanbod. Deze stad heeft net dat extra’s en is met geen enkele andere stad te vergelijken.

Juist doordat Heerlen zo’n moderne stad is, biedt het architectonische uitdagingen. Neem alleen al het Maankwartier gelegen in het stationsgebied, dit is een mooi nieuw stukje Heerlen. Met een station, winkels, cafés, een hotel, kantoren en woningen. Een mooie entree vanuit het station naar het centrum, een nieuwe verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de stad. Het ruim winkelaanbod in de binnenstad en niet te vergeten de woonboulevard, dit is de grootste van Europa. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Kortom Heerlen is een eigentijdse groene stad met een prachtige omgeving, waar altijd wel iets te beleven is en het goed wonen is.

Parkstad Limburg

Heerlen centrumstad van Parkstad Limburg maakt deel uit van Parkstad Limburg, het bestuurlijke samenwerkingsverband tussen 8 gemeenten in Zuidoost-Limburg.

De regio kent vele leuke toeristische attracties. Zowel op sportief als cultureel gebied.

#Wat is er zoal te beleven in Parkstad Limburg

Breng eens een bezoek aan Mondo Verde een prachtig wereldtuinen object, of de Romeinse opgravingen. Ga zo maar door…

Sportief

Op sportief vlak hoef je niet bang te zijn, in Landgraaf ligt het indoor skidorp met de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland.

Gaiazoo Heerlen Vossepark

GaiaZOO

In Kerkrade bevindt zich de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, de Gaia Zoo.

Kastelen Heerlen Vossepark

Kastelen

In de omgeving liggen prachtige kastelen, maar ook de oudste en grootste abdij van Nederland.

EN ER IS NOG VEEL MEER...

Parkstad Limburg telt vele unieke musea, staat bol van de bijzondere monumenten, laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en is jaarlijks gastheer van een lange reeks culturele en sportieve evenementen.

Daarnaast wordt Parkstad Limburg ook wel eens de groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Hellingbossen, beekdalen en plateaus worden afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken, waar je naar hartelust kunt wandelen en fietsen